SkatteMail 2022, uge 23

Kære læser !

Hermed denne uges nyheder fra SkatteMail.

God læselyst.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
lars@skatteforlaget.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
Depechen-artikel: Opsang fra SKAT til større virksomheder
Depechen-artikel: Firmabiler: Pas på med personbiler på gule plader
Depechen-artikel: Hvornår kan SKAT tilsidesætte huslejen?
Udbetalingsgrænsen på Skattekontoen nedsættes til 200.000 kr.
Ændring af beregningsgrundlag for beskatning af leaset firmabil

Bindende svar
Selskab - investering i kryptovaluta - spekulation - stablecoins - finansiel kontrakt
Pengegave, bankoverførsel, gavegiver Holland, gavemodtager Danmark, gaveafgift, lempelse
Dødsbos udlodning af aktier med skattemæssig succession - pengetankreglen - udlejningsejendomme - projektejendomme
Anpartshaverlån - Udlodning af fordring
Ophørspension - ophør med minkavl
Almennyttig forening - skov
Et tysk selskab, der påtænkte at udliciterer en opgave med onsite IT-support i Danmark, ville få fast driftssted her i landet
Indtræden af fuld skattepligt samt skattemæssigt hjemmehørende i USA og ophør af fuld skattepligt ved salg af bolig
Kreditforsikringsaftale mellem forsikringsselskab og pengeinstitut med pengeinstituttets kunder som forsikrede.

Afgørelser
Overdragelse til erhvervsdrivende fond - Afslag på anmodning om skattefrihed

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste

Nyt fra Folketinget
Vedtagne lovforslag
Nye dokumenter vedrørende almindelig del

 

Artikler og interessante links

BDO

Depechen-artikel: Opsang fra SKAT til større virksomheder

Skattestyrelsen har sendt brev til omkring 10.000 større virksomheder med en påmindelse om de krav, som virksomhederne er underlagt i forhold til det materiale og de oplysninger, som de uopfordret skal indsende hvert år.

BDO

Depechen-artikel: Firmabiler: Pas på med personbiler på gule plader

Det er en udbredt misforståelse, at det ikke udløser firmabilbeskatning, når biler på gule plader tages med hjem. Altså anvendes til kørsel mellem hjem og arbejde. Det gør det faktisk meget ofte, når der er tale om personbiler.

BDO

Depechen-artikel: Hvornår kan SKAT tilsidesætte huslejen?

Landsskatteretten har i en ny afgørelse fastslået, at Skattestyrelsen ikke kan kræve beskatning af et højere beløb end den faktisk modtagne husleje, hvis lejeren ikke er nærtstående.

EY

Udbetalingsgrænsen på Skattekontoen nedsættes til 200.000 kr.

Med virkning fra 15. juni 2022, nedsættes udbetalingsgrænsen på skattekontoen til 0 kr., såfremt virksomhedens udbetalingsgrænse er højere end 200.000 kr.

EY

Ændring af beregningsgrundlag for beskatning af leaset firmabil

Ifølge den nye praksis skal leasingselskabets købspris ved 1. indregistrering anvendes som beregningsgrundlag for beskatning af fri bil.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Bindende svar: Selskab - investering i kryptovaluta - spekulation - stablecoins - finansiel kontrakt

SKM2022.300.SR

Selskab A var stiftet med det formål at foretage investering i kryptovaluta. Selskabets tre anpartshavere var beskæftiget som henholdsvis fysioterapeut, digital salgskonsulent og konsulent i et analyseinstitut. Anpartshaverne havde i længere tid personligt investeret i kryptovaluta og havde en interesse herfor. Hensigten med selskabet var at spekulere i værdistigninger i kryptomarkedet og skabe et afkast herpå. Selskabet ville investere i bitcoins og lignende kryptovalutaer, samt i tre forskellige stablecoins, hvis værdi var knyttet til den amerikanske dollar.

Skatterådet bekræftede, at selskabets fortjeneste eller tab ved investeringer i bitcoins og tilsvarende skulle opgøres efter realisationsprincippet. Dette fulgte af, at bitcoins anses for et formuegode, hvor indkomst eller tab efter principperne i statsskattelovens §§ 4 og 5, skal være realiseret, før de påvirker indkomsten.

Skatterådet kunne ikke bekræfte, at opgørelsen af selskabets fortjeneste eller tab ved investeringer i stablecoins skulle opgøres efter realisationsprincippet. Skatterådet fandt, at de omhandlede stablecoins havde samme karakteristika som finansielle kontrakter, og derfor skulle beskattes efter kursgevinstlovens § 29 om finansielle kontrakter. Af samme lovs § 33 følger, at gevinst og tab på sådanne kontrakter opgøres efter lagerprincippet.

Skatterådet bekræftede, at anskaffelsessummen ved delafståelse af kryptovaluta skulle opgøres efter FIFO-princippet, såfremt kryptovalutaerne ikke kunne identificeres. I de tilfælde hvor kryptovalutaen kunne identificeres, skulle fortjeneste og tab opgøres aktiv for aktiv. Endvidere bekræftede Skatterådet, at veksling mellem kryptovalutaer skulle anses for afståelse og erhvervelse af kryptovaluta.

Det var Skatterådets vurdering, at selskabets anskaffelser af kryptovaluta måtte anses for at ske i spekulationsøjemed. Selskabet ville derfor være omfattet af praksis i bl.a. SKM2018.458.SR, om at handelsomkostninger kan medregnes ved opgørelse af fortjeneste og tab på bitcoins, der er erhvervet i spekulationsøjemed. Det var derfor Skatterådets opfattelse, at selskabs udgift til gas fee - som betales ved køb af visse kryptovalutaer, som kompensation for energiforbruget - skulle henholdsvis tillægges anskaffelsessummen og fragå i afståelsessummen, da udgiften knyttede sig til selve handlen.

Efter Skatterådets opfattelse kunne Spørger ikke anses for næringsdrivende med køb og salg af kryptovaluta, bl.a. fordi anpartshaverne savnede den for næring med handel med kryptovaluta fornødne professionalisme. Af den grund kunne Skatterådet ikke bekræfte, at selskabets investeringer kunne medføre, at anpartshaverne personligt blev anset for næringsdrivende med handel med kryptovaluta.

 

Bindende svar: Pengegave, bankoverførsel, gavegiver Holland, gavemodtager Danmark, gaveafgift, lempelse

SKM2022.299.SR

Sagen omhandlede de danske gaveafgiftsmæssige konsekvenser, hvis Spørger modtog en pengegave fra Spørgers forældre, der var bosiddende i Holland. Det fremgik af boafgiftslovens regler, at der skulle betales gaveafgift, såfremt enten gavegiver eller gavemodtager havde hjemting i Danmark. Der var ikke indgået nogen dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Holland, der omhandlede gaveafgift. Skatterådet fandt, at når Spørger som gavemodtager havde hjemting i Danmark, og der ikke var indgået en dobbeltbeskatningsoverenskomst, hvor det var aftalt, at Holland havde beskatningsretten til gaven, så indebar dette, at der skulle betales gaveafgift til Danmark, såfremt Spørger modtog en gave fra Spørgers mor eller far, der oversteg det afgiftsfrie grundbeløb. Skatterådet fandt endvidere, at når pengegaven blev ydet fra bankindestående i Holland, så var pengegaven omfattet af boafgiftslovens lempelsesregler, der omhandlede gaveafgift, der var betalt til fremmed stat af dér beliggende eller beroende aktiver. Dette indebar, at såfremt Spørger skulle betale gaveafgift af pengegaven til det hollandske skattevæsen, kunne denne betalte gaveafgift fratrækkes i den danske gaveafgift. Fradraget kunne dog højest udgøre et beløb svarende til den danske gaveafgift af pengegaven.

 

Bindende svar: Dødsbos udlodning af aktier med skattemæssig succession - pengetankreglen - udlejningsejendomme - projektejendomme

SKM2022.298.SR

Sagen omhandlede, om et bo kunne udlodde kapitalandele i et nystiftet holdingselskab med skattemæssig succession. Det var blandt andet en betingelse for, at kapitalandelene kunne udloddes med succession, at der skulle være tale om et selskab, hvis virksomhed ikke i overvejende grad bestod af passiv kapitalanbringelse. Selskabet ejede blandt andet en udlejningsejendom, der var erhvervet i 2014, og som fortsat var udlejet. Spørger ønskede, at udlejningsejendommen skulle betragtes som en projektejendom, der kunne henregnes til virksomhedens aktive del, idet det var oplyst, at udlejningsejendommen blev købt i 2014 med henblik på udvikling som projektejendom og efterfølgende salg, at der havde været udviklet flere projekter på ejendommen, men at disse var blevet afvist politisk, samt at afdøde inden sin død havde udviklet et nyt projekt, der skulle behandles af byrådet.

Skatterådet fandt, at udlejningsejendommen skulle betragtes som passiv kapitalanbringelse, hvilket indebar, at boet ikke kunne udlodde kapitalandelene i det nystiftede holdingselskab med skattemæssig succession. Ved denne konkrete vurdering var der lagt vægt på, at udlejningen ikke kunne betragtes som midlertidig, idet ejendommen havde været ejet siden 2014 og i hele perioden havde været udlejet samt at indsendelse af projekter til behandling af et byråd ikke i sig selv var tilstrækkeligt til, at ejendommen havde ændret karakter fra udlejningsejendom (passiv kapitalanbringelse) til en projektejendom, der kunne henregnes til virksomhedens aktive del.

 

Bindende svar: Anpartshaverlån - Udlodning af fordring

SKM2022.296.SR

Spørger var eneanpartshaver i et holdingselskab, som ejede et datterselskab, der som led i spørgers bodeling havde overført et beløb til spørgers tidligere ægtefælle. Skatterådet kunne bekræfte, at der var tale om et skattepligtigt kapitalejerlån, der skulle beskattes som udbytte. En selskabsretlig udlodning fra datterselskabet til holdingselskabet og videre til eneanpartshaveren af den del af fordringen, der udgjorde hovedstolen, kunne med henvisning til Skatteministeriets domskommentar offentliggjort som SKM2022.206.DEP ske skattefrit, mens den del af fordringen, der udgjorde tilskrevne renter, skulle beskattes hos eneanpartshaveren i det omfang, at de tilskrevne renter ikke var omfattet af ligningslovens § 16 E.

 

Bindende svar: Ophørspension - ophør med minkavl

SKM2022.295.SR

Spørger ejede en landbrugsejendom med bygningsparcel og drev eget jordareal samt et tilforpagtet areal med planteavl. Derudover var han minkavler, men minkene blev aflivet ultimo 2020 grundet den nationale nedlukning af erhvervet som følge af Covid-19.

Spørger valgte at få udbetalt erstatning for endeligt ophør med minkavl og havde i den forbindelse stillet en række spørgsmål om den skattemæssige behandling af disse. Der blev spurgt konkret til reglerne om såkaldt ophørspension i pensionsbeskatningslovens § 15 A (spørgsmål 1-8, og 12), og til afskrivningslovens regler om driftsmiddelsaldo (spørgsmål 9-11).

Reglerne om ophørspension fandt ifølge praksis blandt andet anvendelse ved trinvis og delvis afståelse af en virksomhed. I dette bindende svar bekræftedes det derfor, at reglerne om ophørspension generelt kunne finde anvendelse for Spørger.

Skatterådet fandt dog ikke, at såkaldt "tempobonus" var en afståelse af virksomhedens aktiver eller af selve virksomheden, og tempobonus var således ikke en opnået skattepligtig fortjeneste i pensionsbeskatningslovens § 15 As forstand.

 

Bindende svar: Almennyttig forening - skov

SKM2022.294.SR

Det ønskedes bekræftet, at foreningens formål ansås for almennyttigt. Foreningens formål ansås for almennyttigt, da der var tale om, at foreningens formål overordnet var at sikre rent drikkevand, øget CO2-reduktion og at øge biodiversiteten. Det vil sige, at formålet var at beskytte miljøet. Normalt forstås ved at "drive" skovdrift, at hensigten er, at driften sker med henblik på at opnå et erhvervsmæssigt overskud, men da hensigten i den konkrete sag alene var at beskytte miljøet, kunne foreningens formål anses for almennyttigt. Der blev herved særligt henset til, at det var oplyst, at foreningen ikke ville fælde og sælge træ og at foreningen ikke ville sælge andet fra skovdriften.

 

Bindende svar: Et tysk selskab, der påtænkte at udlicitere en opgave med onsite IT-support i Danmark, ville få fast driftssted her i landet

SKM2022.293.SR

Skatterådet fandt, at et tysk selskab (Spørger), der påtænkte at udlicitere en opgave med onsite IT-support til en underleverandør, som skulle ydes til et dansk selskab, ville få fast driftssted i Danmark, jf. selskabsskattelovens § 2, stk. 1, litra a.

Der blev lagt vægt på, at Spørger rådede over et forretningssted på det danske selskabs forskellige kontorer i Danmark, og at underleverandøren fra de forskellige kontorer ville udøve Spørgers virksomhed for Spørgers økonomiske regning og risiko i en længere periode på mellem 3 og 5 år. Dertil kom, at Spørger havde en medarbejder, der kom til Danmark og førte tilsyn med underleverandøren, hvilket bidrog til Spørgers virksomhedsudøvelse i Danmark.

 

Bindende svar: Indtræden af fuld skattepligt samt skattemæssigt hjemmehørende i USA og ophør af fuld skattepligt ved salg af bolig

SKM2022.292.SR

Spørger flyttede i 2014 til USA sammen med sin familie.

Spørger havde siden sin flytning til USA i 2014 været permanent etableret i USA, og han og resten af familien var blevet green card holders i USA.

I forbindelse med bestyrelsesarbejde i Danmark ønskede spørger at få bekræftet, hvorvidt der ville genindtræde fuld skattepligt til Danmark, og ligeledes om han fortsat ville være skattemæssigt hjemmehørende i USA. Dernæst ønskede spørger at få bekræftet om den fulde skattepligt til Danmark ville ophøre ved salg af den danske bolig.

Skatterådet kunne bekræfte, at spørger ville blive fuldt skattepligtig til Danmark, såfremt han havde 15 arbejdsdage her i landet. Spørgers arbejde her i landet omfattede bl.a. deltagelse i 9 bestyrelsesmøder.

Videre kunne Skatterådet bekræfte, at spørger havde skattemæssigt hjemsted i USA, da spørger havde de stærkeste personlige og økonomiske interesser (midtpunkt for livsinteresser) i USA.

Endelig kunne Skatterådet bekræfte, at spørgers fulde skattepligtig til Danmark ville ophøre, såfremt han sælger sin bolig i Danmark.

 

Bindende svar: Kreditforsikringsaftale mellem forsikringsselskab og pengeinstitut med pengeinstituttets kunder som forsikrede.

SKM2022.291.SR

Skatterådet fandt bl.a., at den i sagen omhandlede kreditforsikringsaftale skulle anses for ét samlet produkt, for hvilket beskatning skulle ske efter statsskatteloven og ikke pensionsbeskatningsloven. Videre fandt Skatterådet bl.a., at kunden ikke var skattepligtig af de løbende forsikringsudbetalinger, allerede fordi kunden ikke havde et retskrav som sådan på de pågældende betalinger. Reduktion af kundens restgæld som følge af forsikringsbetalingerne kunne endvidere ikke anses for en skattepligtig gældseftergivelse for kunden. Derudover bekræftede Skatterådet bl.a., at banken ville være skattepligtig af den del af forsikringsbetalingerne, der vedrørte betaling af renter og bidrag, mens banken ikke ville være skattepligtig af afdragsbetalingerne som sådan.

 

Afgørelse: Overdragelse til erhvervsdrivende fond - Afslag på anmodning om skattefrihed

SKM2022.297.SR

Spørger var et selskab, der anmodede om tilladelse til, at der ikke skulle ske udbyttebeskatning af kapitalejeren i et holdingselskab ved overdragelse af holdingselskabets kapitalandele i to datterselskaber til en nystiftet fond.

Fonden var som følge af vedtægterne bl.a. forpligtet til at tilgodese en bestemt familie ved at sikre de økonomiske rammer for, at den nuværende kapitalejer i holdingselskabet og dennes datter kunne fortsætte deres ansættelse i virksomhederne og dermed oppebære økonomiske ydelser fra disse i form af arbejdsvederlag, så længe de havde behov og helbred til dette.

Skatterådet gav derfor ikke tilladelse til, at der ikke skulle ske udbyttebeskatning af kapitalejeren ved overdragelse af holdingselskabets kapitalandele i de to datterselskaber til en nystiftet fond.

 

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Journalnr: 18/0004822
Fradrag for underskud af virksomhed
Klagen vedrører nægtet fradrag for underskud af virksomhed. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 26-04-2022

Journalnr: 21/0084038
Genoptagelse af skatteansættelserne
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har givet afslag på ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelserne for indkomstårene 2007-2014. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 09-05-2022

Journalnr: 19/0089749
Grænsegængerregler
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har truffet afgørelse om, at klageren ikke kan beskattes efter grænsegængerreglerne i medfør af kildeskattelovens §§ 5A-5D, da betingelsen om, at 75 % af klagerens globalindkomst beskattes i Danmark, ikke er opfyldt. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 06-05-2022

Journalnr: 19/0107175
Indsætninger på bankkonto mm
Klagen vedrører beskatning af indsætninger på bankkonto og af værdi af udgifter afholdt af selskab. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 06-05-2022

Journalnr: 17/0990157
Omkostninger til udviklingsprojekt
Klagen skyldes, at SKAT har forhøjet selskabets skattepligtige indkomst idet omkostninger i relation til udviklingsprojekt ikke er anerkendt fratrukket ved opgørelsen af selskabets skattepligtige indkomst. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 10-05-2022

Journalnr: 22/0006789
Skattefradrag for nægtet købsmoms
Klagen vedrører nægtet skattemæssigt fradrag for nægtet købsmomsfradrag. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 25-04-2022

Journalnr: 18/0019342
Skattepligt til Danmark
Klagen vedrører fuld skattepligt til Danmark og efterfølgende ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 25-04-2022

Journalnr: 20/0015048
Skønsmæssig ansættelse resultat
Klagen vedrører Skønsmæssig ansættelse resultat af virksomhed. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen delvist.
Afsagt: 10-05-2022

Journalnr: 18/0003684
Skønsmæssig forhøjelse af A-skat og AM-bidrag
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af A-skat og AM-bidrag. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen i langt overvejende grad.
Afsagt: 26-04-2022

Journalnr: 17/0992000
Skønsmæssig forhøjelse af indkomst
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af indkomst. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 28-04-2022

Journalnr: 17/0670740
Skønsmæssig forhøjelse af indkomst mm
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af indkomst, ikke godkendt fradrag for afholdt undervisningsudgifter samt ikke godkendt fradrag for dobbelt bogført udgift til supervision. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 26-04-2022

Journalnr: 17/0861988
Skønsmæssig forhøjelse af overskud
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af overskud af virksomhed. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen i overvejende grad.
Afsagt: 28-04-2022

Journalnr: 20/0074343
Sundhedsforsikring, diæter og fagligt kontingent.
Klagen vedrører forhøjelse af indkomst med arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring og udbetalte diæter samt ikke godkendt fradrag for fagligt kontingent. Landsskatteretten godkender fradrag for kontingent.
Afsagt: 02-05-2022

Journalnr: 18/0002195
Retskraft af gæld
Klagen skyldes, at SKAT har truffet afgørelse om, at samtlige fordringer, der er til inddrivelse, er retskraftige. LSA.
Afsagt: 17-05-2022

 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 13-06-2022 - 12-07-2022

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 16-06-2022 dom i C-328/20 Social sikring af vandrende arbejdstagere og selvstændige erhvervsdrivende Kommissionen mod Autriche (Indexation des prestations familiales)
Toldunion

Traktatbrud - koordinering af de sociale sikringsordninger - forordning (EF) nr. 883/2004 - artikel 4, 7 og 67 - arbejdskraftens frie bevægelighed - forordning (EU) nr. 492/2011 - artikel 7 - ligebehandling - familieydelser - sociale og skattemæssige fordele - tilpasning af beløbene til prisniveauet i børnenes bopælsstat

Tidligere dokument: C-328/20 Social sikring af vandrende arbejdstagere og selvstændige erhvervsdrivende Kommissionen mod Autriche (Indexation des prestations familial

Den 16-06-2022 dom i C-572/20 Frie kapitalbevægelser ACC Silicones
Toldunion

Præjudiciel forelæggelse - frie kapitalbevægelser - udbytte af »porteføljekapitalandele« - tilbagebetaling af kapitalindkomstskat, der er indeholdt hos et ikke-hjemmehørende selskab - betingelser - frie kapitalbevægelser - proportionalitetsprincippet

Tidligere dokument: C-572/20 Frie kapitalbevægelser ACC Silicones - Dom
Tidligere dokument: C-572/20 Frie kapitalbevægelser ACC Silicones - Indstilling

 

Nyt fra Folketinget

Almindelig del

Bilag

Bilag 239

Henvendelse af 7/6-22 fra Finans Danmark om præsentation til foretræde den 8. juni 2022 om forslag til en bæredygtig ratepension

Bilag 241

Henvendelse af 5/6-22 fra Else og Erik Mølgaard, Virum, vedrørende klage over beregningsgrundlaget for ejendomsskatter for 2021 og 2022

Bilag 243

Samlenotat for de ventede punkter på dagsordenen for rådsmødet (ECOFIN) 17. juni 2022, som er relevante for Skatteudvalget

Spørgsmål og svar

Spm. 500

Vil ministeren redegøre for, hvordan der arbejdes med at etablere en effektiv kontrolindsats ift. neobanker og et tilsyn, som kan forhindre skatteunddragelse m.v.?Spørgsmålet bedes besvaret senest to dage før besvarelse af REU alm. del – samrådsspørgsmål AL, AM og AN.  Svar  

Spm. 501

Vil ministeren på baggrund af sin besvarelse af SAU alm. del – spørgsmål 490 (folketingsåret 2020-21) oplyse, om Skattestyrelsen nu har tilvejebragt det fornødne grundlag for at kunne rette henvendelse til andre landes kompetente myndigheder for at modtage oplysninger om danske kunder i udenlandske digitale banker, de såkaldte neobanker, hvordan neobanker, der tilbyder e-moneyprodukter, kan omfattes af de eksisterende internationale dataudvekslingsaftaler, og om regeringen arbejder hermed i f.eks. EU og OECD? Spørgsmålet bedes besvaret senest to dage før besvarelse af REU alm. del – samrådsspørgsmål AL, AM og AN.  Svar  

Spm. 530

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 17. april 2022 fra Jørgen Rasmussen, Frederiksværk, om modregningsreglen i efterlønsordningen, jf. SAU alm. del - bilag 205.  Svar  

Spm. 545

Vil ministeren oplyse antallet af personer i arbejde, der har oplevet en negativ effekt på deres disponible indkomst som følge af skatte- og afgiftsstigninger indført af regeringen siden regeringsskiftet i 2019?  Svar  

Spm. 571

Vil ministeren på baggrund af sin besvarelse af SAU alm. del – spørgsmål 435 (folketingsåret 2019-20) oplyse, om der arbejdes for at etablere standarder og krav til de oplysninger, som der udveksles mellem lande, og i givet fald hvordan?Spørgsmålet bedes besvaret senest to dage før besvarelse af REU alm. del – samrådsspørgsmål AL, AM og AN.  Svar  

Spm. 623

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 7. juni 2022 fra Finans Danmark om præsentation til foretræde den 8. juni 2022 om forslag til en bæredygtig ratepension, jf. SAU alm. del - bilag 239.  Svar  

Spm. 630

Når man fritager for kursgevinstbeskatning, følger det normalt, at man samtidig fritager for underskudsbegrænsning, hvis en fritagelse for betaling af gælden (renter) kan sidestilles med en samlet ordning. Hvad er ministerens kommentar til, at dette ikke allerede var med i ændringsforslaget til L 196?  Svar  

Spm. 631

Vil ministeren redegøre for erfaringerne med at udskyde selvangivelsesfristen for selvstændigt erhvervsdrivende med 2 måneder på grund af covid-19?  Svar  

Spm. 632

Ministeren bedes oplyse, om det har haft betydning for det årlige provenu, at selvangivelsesfristen for selvstændigt erhvervsdrivende i 2020 og 2021 blev udskudt med 2 måneder?  Svar  

Spm. 633

Ministeren bedes tilkendegive, om han vil rykke selvangivelsesfristen for selvstændigt erhvervsdrivende med 2 måneder permanent for at give mere tid til at opgøre selvangivelsen rigtigt?  Svar