SkatteMail 2022, uge 48

Kære læser !

Hermed denne uges nyheder fra SkatteMail.

God læselyst.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
lars@skatteforlaget.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
Nyhedsbrev: Generationsskifte Omstrukturering - November 2022
Indberetning af arbejdsudlejeskat ændres
Er du blevet beskattet to gange af et kapitalejerlån?
Værdiansættelse ved generationsskifte til medarbejdere
Ombudsmanden undersøger Gældsstyrelsens behandling af sager om frivillig betaling af gæld
Tax challenges of digitalisation: Q&A Webinar on Amount B
Satser for befordringsfradraget og kørselsgodtgørelsen for 2023 er offentliggjort
Deltidslandbrug med økologisk højlandskvæg anset for erhvervsmæssig virksomhed
Skattefri godtgørelse – fornøden kontrol uanset fejl

SKM-meddelelse
Landbrug - vejledende satser for normaludgift pr. kostdag og værdi af forbrug af egne produkter for indkomståret 2023
Vejledende fremstillingspriser for hjorte for indkomståret 2022
Værdiansættelse af forskellige skønsposter for selvstændigt erhvervsdrivende for indkomståret 2023

Bindende svar
Spekulationstab ej personlig indkomst
Skattefri rabatordning for privatkunder
Selskab kunne fradrage endeligt underskud i fransk datterselskab efter SEL § 31 E, efter datterselskabets opløsning
Generationsskifte - omstrukturering med tilbagevirkende kraft - succession
Renteudgifter skal fratrækkes af den ægtefælle, der hæfter for gælden, når den ene ægtefælle har DIS-indkomst, der er lempelsesberettiget efter sømandsbeskatningslovens § 5, stk. 1.

Afgørelser
Værdi af aktier ved fraflytning
Bestyrelsesansvar - Fradrag for udgifter til erstatningskrav

Domme
Ligningslovens § 16 E - hævninger på mellemregningskonto
Klagefrist - særlige omstændigheder - sygdom
Lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende

Nye straffesager

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste

Nyt fra EU

 

Artikler og interessante links

Bech-Bruun

Nyhedsbrev: Generationsskifte Omstrukturering - November 2022

Læs vores nyhedsbrev Generationsskifte Omstrukturering med aktuel lovgivning og afgørelser.

Beierholm

Indberetning af arbejdsudlejeskat ændres

Fra den 1. januar 2023 skal arbejdsudlejeindkomst og -skat indberettes via eIndkomst. Reglerne vedrørende arbejdsudleje forbliver de samme.

EY

Er du blevet beskattet to gange af et kapitalejerlån?

Personer, der er blevet beskattet to eller flere gange af et kapitalejerlån, kan søge om genoptagelse tilbage til 2015.

EY

Værdiansættelse ved generationsskifte til medarbejdere

Virksomhedsejere og medarbejdere anses ikke i alle henseender for uafhængige parter

Folketingets Ombudsmand

Ombudsmanden undersøger Gældsstyrelsens behandling af sager om frivillig betaling af gæld

Folketingets Ombudsmand har besluttet at indlede en undersøgelse af Gældsstyrelsens behandling af sager, hvor borgere frivilligt indbetaler på deres gæld til det offentlige.

OECD

Tax challenges of digitalisation: Q&A Webinar on Amount B

Join us on 8 December at 17:00 CET / 10:00 EDT as OECD experts discuss some of the main features of the draft rules.

Revisionsinstituttet

Satser for befordringsfradraget og kørselsgodtgørelsen for 2023 er offentliggjort

Skattestyrelsen har offentliggjort satserne for hhv. kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag, gældende fra 1. januar 2023.

TVC Advokatfirma

Deltidslandbrug med økologisk højlandskvæg anset for erhvervsmæssig virksomhed

Ved vurderingen af, hvorvidt et deltidslandbrug kan anses som en erhvervsmæssig virksomhed i skattemæssig henseende, ses der nærmere på, hvorvidt driften kan betegnes som sædvanlig og forsvarlig, ligesom det også vurderes, hvorvidt driftsformen på sigt kan give overskud. Såfremt der er tale om en relativt nystartet virksomhed, skal der ved vurderingen af rentabiliteten tages højde for en etableringsfase, hvor det anerkendes, at der kan være underskud.

TVC Advokatfirma

Skattefri godtgørelse – fornøden kontrol uanset fejl

I to nyligt afgjorte klagesager fandtes den fornødne kontrol forud for udbetaling af kørselsgodtgørelse godtgjort, hvorfor en efterfølgende fejl i IT-systemet alene medførte beskatning af de for meget udbetalte beløb

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

SKM-meddelelse: Landbrug - vejledende satser for normaludgift pr. kostdag og værdi af forbrug af egne produkter for indkomståret 2023

SKM2022.568.SKTST

Skattestyrelsen har fastsat vejledende priser for normaludgift pr. kostdag og værdi af forbrug af egne produkter for indkomståret 2023.

 

SKM-meddelelse: Vejledende fremstillingspriser for hjorte for indkomståret 2022

SKM2022.567.SKTST

Skattestyrelsen har fastsat vejledende priser for hjorte for indkomståret 2022

 

SKM-meddelelse: Værdiansættelse af forskellige skønsposter for selvstændigt erhvervsdrivende for indkomståret 2023

SKM2022.572.SKTST

Skattestyrelsen har fastsat vejledende mindstesatser for handlendes forbrug af egne varer, privat andel af elektricitet, vand og varme samt bilforhandleres private anvendelse af biler

 

Bindende svar: Spekulationstab ej personlig indkomst

SKM2022.583.SR

Skatterådet kan ikke bekræfte, at et spekulationstab udgør et fradrag i den personlige indkomst. Skatterådet finder, at et spekulationstab udgør et ligningsmæssigt fradrag, hvorfor et spekulationstab heller ikke kan modregnes i nogen anden personlig indkomst.

Skatterådets henviser i sit svar til, at der i personskatteloven ikke er hjemlet adgang til fradrag af et spekulationstab i den personlige indkomst.

 

Bindende svar: Skattefri rabatordning for privatkunder

SKM2022.582.SR

A A/S var en del af en koncern, som ultimativt var ejet af andelshaverne i A a.m.b.a. A a.m.b.a. var moderselskab i en energi- og kommunikationskoncern med en række forskellige forretningsområder, som blev drevet i særskilte datterselskaber.

Spørger ville gerne have bekræftet, at en rabat fra A A/S, der blev givet på abonnementsprisen på en ladeboks til elbiler til privatkunder i A A/S, som opfyldte bestemte kriterier, var skattefri for den enkelte privatkunde.

Skatterådet svarede ja til, at rabatten var skattefri for den enkelte privatkunde. Det blev lagt til grund, at størrelsen på rabatten var endelig fastsat og køber bekendt ved tidspunktet for indgåelse af aftale med A A/S, og spørger oplyste, at rabatten var forretningsmæssigt begrundet. Hertil kom, at der ikke var tale om en ren kontant udbetaling fra A A/S givet og beregnet pba. kundernes engagement med et andet selskab. Endvidere fastsattes rabatten på baggrund af objektive hold tilsvarende forholdene for den skattefrie rabat i SKM2017.516.SR.

Fsva. eventuelle medarbejdere hos A A/S, der også var kunder, blev det bemærket, at det var Skattestyrelsens opfattelse, at de ikke skulle beskattes i det omfang, medarbejdernes priser for abonnementet for ladeboksen mindst ville svare til arbejdsgiverens kostpris. Hvis medarbejderne fik rabat under samme vilkår som kunder, der ikke var medarbejdere, og rabatten ikke fulgte af ansættelsesforholdet, ville medarbejderne heller ikke skulle beskattes af en rabat på ladeboksen, der oversteg arbejdsgiverens kostpris, når rabatten var skattefri for de øvrige kunder, og rabatten måtte anses for målrettet kunderne og ikke medarbejderne.

 

Bindende svar: Selskab kunne fradrage endeligt underskud i fransk datterselskab efter SEL § 31 E, efter datterselskabets opløsning

SKM2022.579.SR

Skatterådet fandt efter en konkret vurdering, at Spørger var berettiget til i sin danske sambeskatningsindkomst at medregne det underskud, som var opstået i Spørgers franske datterselskab. Skatterådet bekræftede, at Spørger kunne fradrage endeligt underskud efter selskabsskattelovens § 31 E, med virkning for indkomståret 2022, hvis datterselskabet blev opløst. Det blev ved afgørelsen tillagt afgørende vægt, at Spørger havde oplyst, at datterselskabet ville blive likvideret uden fusion mv. umiddelbart efter, at Skatterådet havde taget stilling til spørgsmålet, og at underskuddet efter franske regler ville bortfalde, hvis datterselskabet (aktierne) blev solgt uden aktivitet. Dertil kom, at datterselskabets underskud ifølge Spørgers oplysninger ikke efter franske skatteregler ville kunne anvendes af hverken Spørger, andre koncernselskaber eller tredjemand efter likvidationen, og at Spørger ikke påtænkte at genoptage aktiviteten i Frankrig i fremtiden. Skatterådet fandt således ikke, at Spørger kunne pålægges at overdrage aktierne med tilhørende aktivitet til tredjemand som en betingelse for at anse underskuddet for endeligt efter selskabsskattelovens § 31 E, stk. 3.

 

Bindende svar: Generationsskifte - omstrukturering med tilbagevirkende kraft - succession

SKM2022.575.SR

Spørgerne ønskede at få bekræftet, at en overdragelse med succession efter aktieavancebeskatningslovens § 34, i forbindende med en overdragelse af anparter ved gave, fortsat var en overdragelse med succession, når der gennemførtes en skattefri fusion og skattefri ophørsspaltning med skattemæssig tilbagevirkende kraft til et tidspunkt før overdragelsen med succession, selvom betingelserne for succession ikke ville være opfyldte efter de skattefrie omstruktureringer på tidspunktet for gaveoverdragelsen.

Skatterådet kunne ikke svare bekræftende på spørgsmålet, da Skatterådet fandt, at den skattemæssige tilbagevirkende kraft medførte, at der ville ske en ændring af grundlaget, der skulle indgå i vurderingen af, om betingelserne i aktieavancebeskatningslovens § 34 var opfyldte. Når betingelserne for succession ikke var opfyldte i aktieavancebeskatningslovens § 34, medførte det, at overdragelsen ikke kunne ske med succession.

 

Bindende svar: Renteudgifter skal fratrækkes af den ægtefælle, der hæfter for gælden, når den ene ægtefælle har DIS-indkomst, der er lempelsesberettiget efter sømandsbeskatningslovens § 5, stk. 1.

SKM2022.573.SR

Spørger ønskede Skatterådets bekræftelse af, at renteudgifter kunne og skulle fratrækkes af den ægtefælle, der hæftede for gælden, når den ene ægtefælle havde DIS-indkomst, der var lempelsesberettiget (eksemption med progressionsforbehold) efter sømandsbeskatningslovens § 5, stk. 1.

Skatterådet kunne bekræfte, at renteudgifter kunne og skulle fratrækkes af den ægtefælle, der hæftede for gælden, når den ene ægtefælle havde DIS-indkomst, der var lempelsesberettiget efter eksemptionsmetoden. Dette var i overensstemmelse med, hvad der gjaldt, når en ægtefælle havde lønindkomst omfattet af ligningslovens § 33 A, hvor lempelsen af denne ægtefælles indkomst ligeledes skete efter eksemptionsmetoden.

At der ikke var adgang til en vilkårlig fordeling af renteudgifterne skyldtes, at dette i sådanne tilfælde ville kunne føre til en ændring af ægtefællernes skattebetaling, således at denne samlet set blev lavere eller evt. højere.

 

Afgørelse: Værdi af aktier ved fraflytning

SKM2022.578.LSR

I forbindelse med ophør af klagerens skattepligt ved klagerens fraflytning fra Danmark i 2012 havde SKAT forhøjet klagerens skattepligtige aktieavance til 197.887.950 kr. Klageren var enig i, at han skulle avancebeskattes, men gjorde gældende, at avancen alene skulle opgøres til 148.921.008 kr. Avancen angik klagerens aktier i et selskab, der ejede aktier i to andre selskaber, og SKATs forhøjelse vedrørte værdiansættelsen af de to selskaber på fraflytningstidspunktet og dermed klagerens afståelsessum, der skulle indgå i opgørelsen af klagerens skattepligtige aktieavance. Landsskatteretten henviste til forskellige konkrete omstændigheder, herunder oplysninger om likviditetsproblemer og begrænsninger i mulighederne for at handle aktierne, og da der for Landsskatteretten ikke var tilvejebragt grundlag for, f.eks. i form af syn og skøn, at nå til et andet resultat, ansatte Landsskatteretten værdien af aktierne således, at klagerens skattepligtige avance blev nedsat til 196.139.722 kr.

 

Afgørelse: Bestyrelsesansvar - Fradrag for udgifter til erstatningskrav

SKM2022.571.LSR

Sagen drejede sig om, i hvilket omfang klageren var berettiget til at foretage fradrag for udgifter til et erstatningskrav, som klageren havde pådraget sig som bestyrelsesmedlem. Landsskatteretten fandt, at erstatningskravet havde karakter af et driftstab, som var fradragsberettiget i medfør af statsskattelovens § 6, stk. 1, litra a. Landsskatteretten fandt endvidere, at klageren som bestyrelsesmedlem måtte anses for honorarmodtager. Landsskatteretten fandt videre, at klagerens udgifter i forbindelse med det pålagte erstatningsansvar var kildeartsbegrænset og derfor kun kunne fratrækkes i indtægten fra bestyrelsesarbejdet.

Den omstændighed, at der var tale om et driftstab i modsætning til løbende driftsomkostninger, kunne ikke føre til andet resultat. Landsskatteretten var endvidere enig med Skattestyrelsen i, at Skatterådets bindende svar af 17. november 2020 måtte forstås således, at Skatterådet i det hele havde tiltrådt Skattestyrelsens indstilling og den anførte begrundelse, og at Skatterådet således havde tiltrådt, at indkomsten skulle opgøres ud fra et nettoprincip. Landsskatteretten fandt det således berettiget, at Skattestyrelsen havde foretaget opgørelsen ud fra et nettoprincip. Landsskatteretten stadfæstede således Skattestyrelsens afgørelse.

 

Dom: Ligningslovens § 16 E - hævninger på mellemregningskonto

SKM2022.586.BR

Sagsøgeren havde i indkomstårene 2013 og 2014 foretaget løbende hævninger i et selskab, som var bogført på hendes mellemregningskonto med selskabet.

Retten lagde bevismæssigt til grund, at sagsøgeren var (indirekte) ejer af alle anparterne i selskabet i begge indkomstår med den følge, at ligningslovens § 16 E finder anvendelse på lån ydet fra selskabet til sagsøgeren i begge indkomstår.

Retten fandt, at sagsøgeren skulle beskattes i medfør af ligningslovens § 16 E af sine løbende hævninger i selskabet i det omfang, at der ved de enkelte hævninger opstod et lån fra selskabet til sagsøgeren eller skete en forøgelse af et eksisterende lån fra selskabet til sagsøgeren. Det kunne ikke føre til andet resultat, at sagsøgerens mellemregningskonto med selskabet blev udlignet både pr. 31 december 2013 og pr. 31. december 2014, ved at sagsøgeren på mellemregningskontoen blev krediteret en løn fra selskabet svarende til den gæld, hun ifølge mellemregningskontoen havde til selskabet.

Retten fandt det ikke godtgjort, at hævningerne kunne anses som lån ydet som led i sædvanlige forretningsmæssige dispositioner i ligningslovens § 16 E, stk. 1, 2. pkt.'s forstand.

Sagen er anket til Østre Landsret.

 

Dom: Klagefrist - særlige omstændigheder - sygdom

SKM2022.585.BR

Sagen vedrørte, hvorvidt der forelå sådanne særlige omstændigheder, at der kunne ses bort fra en fristoverskridelse ved en anmodning om ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelse, jf. skatteforvaltningslovens § 35, stk. 6.

Skattestyrelsen havde ved afgørelse af 20. januar 2021 givet afslag på skatteyderens anmodning om ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelser for indkomstårene 2012-2014 med henvisning til, at betingelserne herfor i skatteforvaltningslovens § 27, stk. 1 ikke var opfyldt.

Denne afgørelse blev påklaget den 20. juli 2021 til Skatteankestyrelsen, som afviste klagen, da denne var indleveret for sent. Skatteyderen indbragte Skatteankestyrelsens afgørelse for domstolene med henvisning til, at der forelå sådanne særlige omstændigheder, at der kunne ses bort fra fristoverskridelsen i skatteforvaltningslovens § 35, stk. 6. Konkret havde skatteyderen blandt andet påberåbt, at årsagen til fristoverskridelsen skyldtes en personlig konkurs, som medførte sygdom i form af stress og/eller depression, hvorfor han var forhindret i at klage. Skatteyderen havde ikke fremlagt dokumentation for sygdommen.

Retten fandt efter en samlet vurdering af sagens omstændigheder, at betingelserne for, hvornår der foreligger sådanne særlige omstændigheder, der medvirker til, at der kan ses bort fra, at fristoverskridelsen ikke var opfyldt i denne sag. Retten lagde blandt andet vægt på, at skatteyderen under sagen havde forklaret, at han under hele forløbet, herunder fra klagefristens begyndelse i januar 2021 og 3 måneder frem, var i arbejde og således ikke sygemeldt.7

Skatteministeriet blev derfor frifundet.

 

Dom: Lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende

SKM2022.584.BR

Spørgsmålet i sagen var, om indehaverne af to Y2-landske enkeltmandsvirksomheder skulle anses for lønmodtagere eller selvstændige erhvervsdrivende i forbindelse med deres nedbrydningsarbejde udført for sagsøgeren, og om sagsøgeren derfor var forpligtet til at indeholde og hæfte for skat og arbejdsmarkedsbidrag.

I anden række var spørgsmålet i sagen, om det var i strid med EU-retten at anse Y1-landerne for lønmodtagere.

Retten fandt efter en samlet vurdering af sagens faktiske omstændigheder, sammenholdt med kriterierne anført i Skatteministeriets cirkulære nr. 129 af 4. juli 1994 om personskatteloven, at de Y2-landske personer skulle anses som lønmodtagere.

Retten lagde navnlig vægt på, at Y1-landerne havde modtaget timebetaling for arbejde, som de havde udført personligt uden at de påtog sig en nævneværdig økonomisk risiko.

Retten fandt, at dette resultat ikke kan anses for at krænke EU-retten, og udtalte i den forbindelse, at der ikke forelå en forskelsbehandling mellem nationale og grænseoverskridende situationer, og at de Y2-landske virksomheder ikke forhindres i at etablere sig i Danmark eller virke som selvstændige virksomheder i andre tilfælde.

 

Nye straffesager

SKM2022.581.BR

Straf - prøvesag - løse pantetiketter - køb - besiddelse - udeblivelsesdom - sagsbehandlingstid

T var tiltalt for overtrædelse af pantbekendtgørelsen ved den 23. november 2018, som indehaver af en virksomhed, at have købt eller på anden måde modtaget og været i besiddelse af 182 stk. løse pantmærker fra andre end Dansk Retursystem A/S.

T udeblev fra retsmødet.

Byretten fandt T skyldig i tiltalen idet han ved udeblivelsen uden gyldig grund ansås for at have tilstået forholdet.

Retten fandt, at i overensstemmelse med omfattende byretspraksis og forarbejderne til lov nr. 408 af 8. maj 2018, at bøden som udgangspunkt bør fastsættes til 5.000 kr., idet der er tale om et enkelt førstegangstilfælde. Bøden blev halveret under henvisning til sagens tidsmæssige forløb, hvor forholdet blev konstateret under et kontrolbesøg i november 2018, sigtelse rejst i november 2020 og anklageskrift indleveret i februar 2022, der ikke sås begrundet i T's forhold sammenholdt med sagens ukomplicerede karakter, jf. principperne i UfR2012.2310H og UfR2012.3395H. T idømtes herefter en bøde på 2.500 kr

SKM2022.580.BR

Straf- prøvesag - anden gangs overtrædelse - manglende skiltning af varebil

Et anpartsselskab (T) var tiltalt for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen ved som bruger af en varebil, med en totalvægt på 3.290 kg, og som er registreret til udelukkende erhvervsmæssig brug, at være ansvarlig for, at en ansat den 22. oktober 2020 kl. 14.50 førte varebilen ad motorvejen ved grænseovergangsstedet i Y1-by, selvom varebilen ikke var forsynet med virksomhedens cvr.nr. nummer og navn på venstre og højre side af varebilen. Det var anden gang T overtrådte registreringsbekendtgørelsens regler om skiltning af køretøjer.

T udeblev fra retsmødet.

Byretten fandt T skyldig. T idømtes en bøde på 10.000 kr

 

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Journalnr: 21/0017361
A-skat og AM-bidrag
Klagen vedrører hæftelse for indeholdelse af A-skat og AM-bidrag. Landsskatteretten nedsætter den skyldige A-skat og AM-bidrag med et mindre beløb.
Afsagt: 14-11-2022

Journalnr: 19/0024029
Erhvervsmæssig kørsel
Klagen vedrører nedsat fradrag for udgifter til erhvervsmæssig kørsel. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-11-2022

Journalnr: 19/0082262
Fradrag for udgifter
Klagen vedrører forhøjelse af selskabets indkomst som følge af nægtet fradrag for afholdte udgifter. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen med mindre beløb.
Afsagt: 02-11-2022

Journalnr: 21/0022774
Fradrag ved opgørelse af indkomst
Klagen skyldes, at Skattestyrerelsen har nægtet fradrag for en række udgifter ved klagerens indkomstopgørelse. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen delvist.
Afsagt: 02-11-2022

Journalnr: 21/0057779
Genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har givet afslag på anmodning om genoptagelse af skatteansættelsen for indkomståret 2008. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 17-11-2022

Journalnr: 18/0007178
Genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører nægtet genoptagelse af skatteansættelsen og nedsættelse af den skattepligtige indkomst i denne forbindelse. Landsskatteretten godkender genoptagelse.
Afsagt: 11-11-2022

Journalnr: 16/0905850
Genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen skyldes, at SKAT har givet afslag på anmodning om genoptagelse af indkomstansættelserne for indkomstårene 2011 og 2012. Landsskatteretten pålægger Skattestyrelsen at genoptage indkomståret 2012 og stadfæster SKATs afgørelse for indkomståret 2011.
Afsagt: 08-11-2022

Journalnr: 19/0044170
Hævninger, godtgørelser mv-.
Klagen skyldes, at hævninger i selskabet er anset for maskeret udbytte, kørselsgodtgørelse modtaget fra selskabet er anset for skattepligtig indkomst, lejeindtægt ved udleje af lokaler til selskabet er anset for kapitalindkomst samt at modtaget leje fra selskabet anset for maskeret udbytte. Landsskatteretten ændrer afgørelsen.
Afsagt: 31-10-2022

Journalnr: 20/0064145
Kreditering på mellemregningskonto
Klagen skyldes, at kreditering på mellemregningskontoen er anset for løn. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 08-11-2022

Journalnr: 21/0081459
Leasing af traktor og udtagning
Klagen vedrører forhøjelse af indkomsten vedr. ikke godkendt fradrag for leasing af traktor samt forskellige fikserede lejeindtægter. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 17-11-2022

Journalnr: 19/0082249
Maskeret udbytte mv
Klagen vedrører beskatning af værdi af fri bil og udbytte. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen med mindre beløb.
Afsagt: 02-11-2022

Journalnr: 21/0089877
Overførsler fra udlandet, renovation og rejseudgifter
Klagen vedrører forhøjelse af skattepligtig indkomst i form af overførsler fra udlandet og nægtede fradrag for udgifter til renovation og rejser. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 14-11-2022

Journalnr: 21/0081456
Skat af fri motorcykel, maskeret udbytte og udlodning
Klagen vedrører beskatning af værdi af fri motorcykel og af maskeret udbytte fra leje og udlodning ved salg af hest. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 17-11-2022

Journalnr: 21/0089879
Skat af godtgørelser samt forhøjelse af kapitalindkomst og aktieindkomst
Klagen vedrører beskatning af udbetalte godtgørelser samt forhøjelse af kapitalindkomst og aktieindkomst. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 16-11-2022

Journalnr: 17/0863812
Skat af rejsegodtgørelse og anden indkomst
Klagen vedrører beskatning af rejsegodtgørelse og forhøjelse af anden personlig indkomst. Landsskatteretten nedsætter anden personlig indkomst delvist og stadfæster herudover.
Afsagt: 11-11-2022

Journalnr: 17/0284025
Skønsmæssig forhøjelse af indkomst
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af indkomsten. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 17-11-2022

Journalnr: 18/0004892
Udbetaling af skattekredit
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har nægtet at genoptage skatteansættelsen for indkomståret 2017 med henblik på stillingtagen til udbetaling af skattekredit efter ligningslovens § 8 X jf. ligningslovens § 8 B, stk. 1. Landsskatteretten pålægger Skattestyrelsen at genoptage skatteansættelsen.
Afsagt: 18-11-2022

Journalnr: 18/0002246
Udligning af negativ indskudskonto
Klagen skyldes, at SKAT har givet afslag på klagerens anmodning om disposition om udligning af en negativ indskudskonto i klagerens virksomhedsordning i forbindelse med en gennemført skattefri virksomhedsomdannelse. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-11-2022

Journalnr: 20/0101731
Værdi af ejendom
Klagen vedrører værdiansættelse af ejendom ved overdragelse til klagerens 3 børn. Landsskatteretten fastsætter værdien til den aftalte.
Afsagt: 15-11-2022

Journalnr: 21/0004376
Værdi af ejendom
Klagen vedrører værdiansættelse af ejendom. Landsskatteretten fastsætter værdien til det aftalte.
Afsagt: 14-11-2022

Journalnr: 20/0008752
Værdi af ejendom
Klagen vedrører værdiansættelse af ejendom ved overdragelse til søn. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 08-11-2022

Journalnr: 20/0015419
Værdi af ejendom
Klagen vedrører værdiansættelse af ejendom overdraget til søn. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-11-2022

 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 05-12-2022 - 03-01-2023

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 08-12-2022 dom i C-694/20 Orde van Vlaamse Balies m.fl.
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse - administrativt samarbejde på beskatningsområdet - Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder - artikel 7 og 47 - obligatorisk automatisk udveksling af oplysninger i forbindelse med indberetningspligtige grænseoverskridende ordninger - advokaters tavshedspligt - fritagelse fra mellemmænds indberetningspligt - anmodning om en gyldighedsvurdering

Tidligere dokument: C-694/20 Orde van Vlaamse Balies m.fl. - Dom
Tidligere dokument: C-694/20 Orde van Vlaamse Balies m.fl. - Indstilling

Den 22-12-2022 dom i C-83/21 Fri udveksling af tjenesteydelser Airbnb Ireland og Airbnb Payments UK
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse - det indre marked - artikel 114, stk. 2, TEUF - udelukkelse af fiskale bestemmelser - direktiv 2000/31/EF - informationssamfundstjenester - elektronisk handel - telematisk portal til formidling af fast ejendom - artikel 1, stk. 5, litra a) - udelukkelse af »beskatningsområdet« - direktiv 2006/123/EF - tjenesteydelser på det indre marked - artikel 2, stk. 3 - udelukkelse af »skatte- og afgiftsområdet« - direktiv (EU) 2015/1535 - artikel 1, stk. 1, litra e) og f) - begreberne »forskrift vedrørende tjenester« og »teknisk forskrift« - forpligtelse for leverandører af ejendomsformidlingstjenester til at indsamle og videregive oplysninger om lejeaftaler til skattemyndighederne og til at indeholde kildeskat af de foretagne betalinger - forpligtelse for tjenesteydere, der ikke har et fast driftssted i Italien, til at udpege en fiskal repræsentant - artikel 56 TEUF - restriktiv karakter - legitimt mål - spørgsmålet, om forpligtelsen til at udpege en fiskal repræsentant er uforholdsmæssig - artikel 267, stk. 3, TEUF - beføjelser for en national ret, hvis afgørelser ifølge de nationale retsregler ikke kan appelleres

Tidligere dokument: C-83/21 Fri udveksling af tjenesteydelser Airbnb Ireland og Airbnb Payments UK - Dom

Den 22-12-2022 dom i C-656/21 IM GESTÃO DE ATIVOS m.fl.
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse - direktiv 2008/7/EF - artikel 5, stk. 2, litra a) - kapitaltilførselsafgifter - stempelafgift på ydelser i form af markedsføring af andele i kollektive investeringsfonde, der foretager investeringer i værdipapirer, med variabel kapital

Tidligere dokument: C-656/21 IM GESTÃO DE ATIVOS m.fl. - Dom

 

Nyt fra EU

Nyt fra Rådet

CM 5629 2022 INIT - NOTICE OF MEETING AND PROVISIONAL AGENDA. Working Party on Tax Questions (Indirect Taxation) - MORNING ONLY

ST 14736 2022 INIT - NOTE. Forslag til Rådets direktiv om omstrukturering af EU-bestemmelserne for beskatning af energiprodukter og elektricitet (omarbejdning) – Orienterende debat

ST 14674 2022 COR 1 - REPORT. Code of Conduct Group (Business Taxation) - Report to the Council

CM 5704 2022 INIT - NOTICE OF MEETING AND PROVISIONAL AGENDA. Code of Conduct (Business Taxation) subgroup (Fiscal Attachés) - MORNING ONLY

 

Nyt fra EUR_LEX

kommissionens delegerede forordning (eu) 2022/2300 af 30. august 2022 om supplerende regler til europa-parlamentets og rådets forordning (eu) 2021/847 med bestemmelser om oprettelse af en overvågnings- og evalueringsramme for fiscalisprogrammet for samarbejde på beskatningsområdet